Една година Кардио Стојменов Струмица

2024-03-26T11:46:23+00:00

Во срцето на овој динамичен и жив град, каде за нас беше и повеќе од предизвикувачки да започнеме нова и возбудлива приказна, одбележувајќи ја првата година од нашата служба кон пацинтите од Струмица и струмичкиот регион, подзапревме само за момент за да направиме краток осврт на патувањето кое не донесе до тука. Скромно звучи [...]

Една година Кардио Стојменов Струмица2024-03-26T11:46:23+00:00

Препорака за справување со високите температури

2023-07-19T06:58:13+00:00

Во сезоната на летни одмори и жешките летни денови, веруваме дека неколку совети ќе ви бидат добредојдени за полесно да се справите со топлотниот бран. Топлото време значи дека вашето тело мора да работи понапорно за да ја одржи вашата основна температура на нормално ниво, ставајќи дополнително оптоварување на срцето и останатите органи. Ова [...]

Препорака за справување со високите температури2023-07-19T06:58:13+00:00

Шеќерна болест и кардиоваскуларниот систем

2023-07-11T07:12:51+00:00

Шеќерната болест (Диабетес мелитус тип 2) претставува метаболна состојба која е во постојан пораст како во нашата држава, така и на светско ниво. Тоа се должи на лошиот начин на исхрана, дебелината, седентарниот стил на живеење, но и на подобрите дијагностички методи за дијагностицирање на истата. Во голема мера улога има и генетскиот фактор, [...]

Шеќерна болест и кардиоваскуларниот систем2023-07-11T07:12:51+00:00

Интервју со д-р Златко Стојменов

2023-07-06T13:10:40+00:00

„Мојата поврзаност со Струмица е посебна и е отсекогаш“ „Мојата поврзаност со Струмица е посебна и е отсекогаш, бидејќи мојот татко е од овој крај, а и скоро сите мои роднини се овде, така што и јас од моето најрано детство сум присутен во градов. Дури и првиот белег кој го носам и [...]

Интервју со д-р Златко Стојменов2023-07-06T13:10:40+00:00

Посета на учениците од СОУУД „Димитар Влахов“ Струмица

2023-07-06T13:11:46+00:00

Деновиве нашата ординација ПЗУ Кардио Стојменов во Струмица беше посетена од учениците од здравствената струка при СОУУД „Димитар Влахов“, профил медицински сестри под менторство на проф. Емилија Котевска. За време на посетата учениците се запознаа со дејностите на ординацијата, персоналот, апаратурата и просторните услови. Воедно присуствуваа и на кардиолошки преглед врз пациент кој опфати [...]

Посета на учениците од СОУУД „Димитар Влахов“ Струмица2023-07-06T13:11:46+00:00

Отворање на нова клиника во Струмица

2023-07-06T13:14:07+00:00

Веќе и во Струмица Со огромна среќа објавуваме дека покрај нашата поликлиниката во Штип, отворивме нова кардиолошка амбуланта и во Струмица. Ни причинува особено задоволство, но истовремено и дополнителен мотив и обврска за да го одржиме она на кое макотрпно работиме и го градиме повеќе од 27 години. Со срце! Работно [...]

Отворање на нова клиника во Струмица2023-07-06T13:14:07+00:00
Go to Top