eon_eden

About admin

This author has not yet filled in any details.
So far admin has created 2 blog entries.

Една година Кардио Стојменов Струмица

2024-03-26T11:46:23+00:00

Во срцето на овој динамичен и жив град, каде за нас беше и повеќе од предизвикувачки да започнеме нова и возбудлива приказна, одбележувајќи ја првата година од нашата служба кон пацинтите од Струмица и струмичкиот регион, подзапревме само за момент за да направиме краток осврт на патувањето кое не донесе до тука. Скромно звучи [...]

Една година Кардио Стојменов Струмица2024-03-26T11:46:23+00:00

Шеќерна болест и кардиоваскуларниот систем

2023-07-11T07:12:51+00:00

Шеќерната болест (Диабетес мелитус тип 2) претставува метаболна состојба која е во постојан пораст како во нашата држава, така и на светско ниво. Тоа се должи на лошиот начин на исхрана, дебелината, седентарниот стил на живеење, но и на подобрите дијагностички методи за дијагностицирање на истата. Во голема мера улога има и генетскиот фактор, [...]

Шеќерна болест и кардиоваскуларниот систем2023-07-11T07:12:51+00:00
Go to Top