Совети

Препорака за справување со високите температури

2024-05-02T07:12:56+00:00

Во сезоната на летни одмори и жешките летни денови, веруваме дека неколку совети ќе ви бидат добредојдени за полесно да се справите со топлотниот бран. Топлото време значи дека вашето тело мора да работи понапорно за да ја одржи вашата основна температура на нормално ниво, ставајќи дополнително оптоварување на срцето и останатите органи. Ова [...]

Препорака за справување со високите температури2024-05-02T07:12:56+00:00

Шеќерна болест и кардиоваскуларниот систем

2023-07-11T07:12:51+00:00

Шеќерната болест (Диабетес мелитус тип 2) претставува метаболна состојба која е во постојан пораст како во нашата држава, така и на светско ниво. Тоа се должи на лошиот начин на исхрана, дебелината, седентарниот стил на живеење, но и на подобрите дијагностички методи за дијагностицирање на истата. Во голема мера улога има и генетскиот фактор, [...]

Шеќерна болест и кардиоваскуларниот систем2023-07-11T07:12:51+00:00
Go to Top